Počasí komplikuje dopravu. Ledovka a silný vítr!

V pondelí  může na mnoha místech České republiky sníh způsobit komplikace v dopravě. Silničáři se proto o silnice starají od nočních hodin, avšak varují, že některé silnice jsou sjízdné pouze s opatrností. Sněžení se očekává i během dne.

Sněžení v neděli způsobuje komplikace v dopravě na jihu Čech. Silničáři od nočních hodin udržují vozovky. „Od noci máme venku asi 160 vozů, což je veškerá technika. Kde nemůžeme solit, zůstává na silnici vrstva pokrytá inertem. Nemáme žádnou zprávu o tom, že by někde uvázly kamiony nebo se kvůli počasí tvořily kolony. Vzhledem k tomu, že je neděle, tak doprava zatím není tak intenzivní,“ uvedl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Boško.

Vodu káže víno pije! Internetem se šíří video, které by Hašek nejraději vymazal: Takhle nám celou dobu lhal

„Během pracovního týdne se očekávají tzv. ledové dny, kdy budou nejvyšší odpolední teploty zůstávat pod bodem mrazu. Studený vzduch od severovýchodu proudící do Česka bude doprovázen minimální oblačností, a můžeme se těšit na 40 hodin slunečního svitu za týden,“ uvedla meteoroložka pro Novinky. Pouze ve čtvrtek se očekává přechod studené fronty.

Srážka s vlakem na Slovensku

„Nejchladnějším dnem bude úterý, kdy ranní teploty mohou klesnout až na -20 stupňů Celsia, a odpolední teploty se zastaví mezi -10 a -3 stupni,“ dodala.

Meteoroložka též upozornila na zrádné pocitové teploty, zejména na východě země, kde vítr bude výrazně snižovat pocitovou teplotu. „S rostoucí rychlostí větru rostou i tepelné ztráty pokožky, což způsobuje, že vzduch nám připadá ‚pocitově‘ chladnější,“ vysvětlila efekt zvaný „wind chill“. Nejvíce oblačnosti se očekává v pondělí, ráno a dopoledne s příležitostnými sněhovými přeháňkami, ale během odpoledne se očekává zlepšení a postupné vyjasnění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *