Důvěra v Zelenského mezi Čechy výrazně klesla.

V oblasti zahraniční politiky nejvíce Čechů důvěřuje slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové, naopak nejmenší důvěru projevují vůči ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, ukázal průzkum CVVM. Výrazný pokles důvěry byl zaznamenán i u ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Z průzkumu vyplývá, že prezidentka Zuzana Čaputová má důvěru 52 procent Čechů, zatímco 35 procent lidí jí nedůvěřuje. Naopak ruský prezident Vladimir Putin má důvěru pouze 12 procent Čechů, a 82 procent lidí mu nedůvěřuje.

NATO se připravuje na „konflikt vysoké intenzity“ s Ruskem – český prezident

V porovnání s předchozím průzkumem z jara 2022 došlo k výraznému poklesu důvěry v ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Podíl těch, kdo mu nedůvěřují, vzrostl o 30 procentních bodů, zatímco podíl těch, kdo mu důvěřují, klesl o 21 procentních bodů. Nyní má Zelenský důvěru 28 procent Čechů a nedůvěru 62 procent.

V průzkumu, který probíhal od konce září do začátku prosince a zahrnoval 913 respondentů starších 15 let, bylo hodnoceno několik osobností světové politiky a aktérů významných událostí. Z výsledků vyplývá, že prezidentka Zuzana Čaputová má důvěru 52 procent Čechů a nedůvěru 35 procent respondentů. Naopak ruský prezident Vladimir Putin má důvěru pouze 12 procent Čechů, a 82 procent lidí mu nedůvěřuje.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský zaznamenal dramatický pokles důvěry. Podíl těch, kdo mu nedůvěřují, vzrostl o 30 procentních bodů, a podíl těch, kdo mu důvěřují, klesl o 21 procentních bodů. Nyní má Zelenský důvěru 28 procent Čechů a nedůvěru 62 procent.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *